Fitness gyakorlatok a has és az oldal karcsúsítására: titkok annak érdekében, hogy valóban működjenek

gyakorlatok az oldal és a has karcsúsítására

Még egy kis plusz súly mellett is szép a nő alakja, ha kontraszt van a derék és a csípő között. Ezért keresnek sokan fitneszgyakorlatokat, hogy lefogyjanak a hason és az oldalakon - hogy elérjék a "homokóra" hatást. De hogyan lehet ezt megtenni? Ez testedzés vagy edzésmódszer? Vagy mindez a táplálkozástól függ? Vagy lehetetlen szigorúan meghatározott helyen fogyni? Kitaláljuk, hogyan lehet eltávolítani a hasat és a füleket.

Hogyan lehet eltávolítani a hasat fitnesz segítségével?

A hasi zsír csak akkor távozik, ha hiány van a napi étrend kalóriatartalmában. Létrehozható a kalória bevitelének csökkentésével - a menü csökkentésével, vagy a fogyasztás növelésével - fitnesz gyakorlatok elvégzésével a has és az oldal súlyának csökkentésére. Az egyetlen probléma az, hogy viszonylag egyenletesen távozik az egész testben, és gyorsabban, ahol több bizonyos receptor van.

A zsírsavak felszabadulása az adipocitákból hormonálisan szabályozott: ezt aktiválják a katekolaminok (adrenalin, noradrenalin), a szomatotrop hormon (növekedési hormon) és a glükagon, a hasnyálmirigy és a gyomor-bél traktus hormonja, amely alacsony vércukorszint mellett szabadul fel. És a leggyorsabban azok szabadulnak fel, ahol több receptor van ezekhez a hormonokhoz, ami a genetikától függ, és nem ott, ahol szeretnénk.

A körte alakú alkatú nőknél miért a zsír mindenekelőtt elhagyja a hasat, és nagyon nehéz elűzni a csípőjét, míg az almában a comb szinte azonnal „kiszárad", de a has eltávolítása hogyan jelent problémát? Csak a receptorok eloszlása miatt.

De ha a receptorok száma nem olyan nagy, akkor a hatást a hormonok mennyiségével lehet elérni - növelve a vérkeringést a számunkra érdekes területen, így az életet adó folyadék a lehető legnagyobb mértékben elhozza őket oda .

Ezért be kell kapcsolnia az élénkítő zenét - serkenti a zsírégetéshez szükséges hormonok felszabadulását - és a testmozgást. Többszörös módban és hosszú ideig úgy, hogy a hasi és oldalsó izmok sok vért igényelnek, és ezekre a területekre rohan. Fél óránál rövidebb edzés a helyi zsírégetés hatásának nincs értelme.

Fitness gyakorlatok a has és az oldal karcsúsítására: egy lista

Milyen fitneszgyakorlatokat kell végeznie a has és az oldal súlyának csökkentésére fél órán vagy egy órán keresztül?

 1. A prés ropogása a törzs leggyakoribb emelése a lapockák felett, hajlamos helyzetből.
 2. Fekvő lábemelés.
 3. "Kerékpár".
 4. "Olló" (hanyatt fekvő helyzetben a lábakat a padló fölé emelik, széttárják és összehozzák).
 5. Felülés (teljes testemelés) - átmenet a padlón fekvő helyzetből ülő helyzetbe és fordítva).
 6. "Birch" - a földön fekszik, emelje fel a lábát, és emelje fel a medencét a padlóról a hát alsó részére.
 7. Oldalsó ropogás - kissé hajlított lábakkal a padlón fekszik a hátadon, egyik vagy másik kézzel nyújtsd az azonos nevű lábhoz (ugyanez elvégezhető az oldaladon fekve is).
 8. Az átlós ropogások normális ropogások, ugyanakkor kezével nyúljon az ellenkező lábhoz, fordítva a testet.
 9. Oldalsó kanyarok álló helyzetből.
 10. A test forgása állva vagy ülve.
 11. A lógó láb felemelődik egy rúdra, vagy támasz az egyenetlen rúdra.
 12. Csavarás lejtős padon.
 13. Csavarás hengerrel - a térdén ülő helyzetből görgesse maga előtt a hengeret a maximális kiegyenesítésig és hátra.
 14. Fitdollal csavarás - hajlamos helyzetből, lábakkal a fitballon, görgesse a fitballt a lábával, térdeit a mellkasához húzva, majd egyenesítse ki.
 15. Csavarás a felső blokkból - üljön térdre, a blokk fogantyúja a nyak mögött van, hajoljon előre ebből a helyzetből, maga mögött húzva a fogantyút.

Minél több ismétlést csinálsz egymás után, annál jobb. A készletek között minimális pihenésnek kell lennie.

Miért nem vezettek a derék megjelenésére a has és az oldal súlycsökkentésére szolgáló fitnesz gyakorlatok?

De a pocak eltávolításának ezek a módszerei sem működhetnek. Miért? Lehet, hogy a problémás területeken fejletlen kapilláris hálózat van. Biztosítani kell, hogy az apró edények falai épek legyenek - vegyen be kapilláris védő antioxidánsokat, kapjon elegendő mennyiségű A- és E-vitamint.

Ezenkívül a katekolaminok a zsírok felszabadulására reagálnak egy sor olyan reakció révén, amelyek homályos nevű enzimeket tartalmaznak - adenilát-cikláz, cAMP, protein-kináz és még sokan mások. Ezek a szavak nem megfélemlítésre szolgálnak, hanem azért, hogy megértsék - sok a közbenső reakció, és ha nincs elegendő valamilyen nyomelem, amely részt vesz bennük, a folyamat megszakad.

Például az adenilát-cikláz csak magnéziumionok jelenlétében hat. Éppen ezért, ha hatékonyan akar fogyni, sokféle ásványi anyagban gazdag étrend-kiegészítőt kell szednie. Az ember nem tud mindent előre látni, de a természet igen, és ilyen termékeket készített. Például méhpempő, méh pollen. Vitaminokkal és antioxidánsokkal ellátott komplexbe való felvétele lehetővé teszi a test számára, hogy mindent biztosítson a zsírok "elégetéséhez".

Ezenkívül előfordulhat, hogy nincs elegendő adrenalin ahhoz, hogy a has és az oldal fitneszgyakorlataival dolgozzon, és ne az általános fogyáshoz. De vannak természetes anyagok, amelyek befolyásolják a receptorait - az úgynevezett adrenomimetikumok. Ide tartozik a szinefrin, a grapefruit héjából származó vegyület. A szinephrinnel történő karcsúsító gyógyszerek elősegítik a lipolízist, és az l-karnitinnel kombinálva a felszabadult zsírokat üzemanyagként használják a sejtes reakciókhoz is.