Hogyan lehet gyorsan fogyni? 11 tipp

Gyors fogyás lány

Hogyan lehet gyorsan fogyni?Vagy legalább hogyan lehet lefogyni, bár nem gyorsan? Sokan felteszik maguknak ezeket a kérdéseket, de kevesen tudják, hogyan kell megszervezni ezt a súlycsökkenést. Hogyan, mit és mikor kell használni, hogyan kell jól elkészíteni, este hat után enni vagy sem, lehet-e vizet inni étellel? Ezekre és sok más kérdésre válaszolunk ebben a cikkben.


Mi a helyes táplálkozás?


A válasz egyszerű - ez egy olyan étrend, amely természetes és friss termékekből áll, és úgy készülnek, hogy ne terheljék és ne zavarják az emésztőrendszert. Minden ember más és ugyanazok a termékek különböző módon befolyásolhatják az embereket. Az egyik ember liter tejet iszik, míg egy másiknak laktóz-intoleranciája lehet, ezért a tej nem lesz kifejezetten számára megfelelő. Ezért a megfelelő táplálkozás meghatározásakor az egyéniség tényezője fontos minden egyes szervezet számára.

Az egyéni különbségek ellenére még mindig azonosíthatja a helyes táplálkozás alapvető posztulátumait, egyesek számára ez egyfajta titok lesz.


1. Igyon sok folyadékot


A víz mindennek az alapja, víz nélkül nincs élet, enélkül az ember csak néhány napot élhet. Feltétlenül nem szabad csökkentenie a folyadékbevitelt, miközben fogyni próbál. Sok fogyókúrázó ember vétkezik ezzel a téveszmével, ne kövesse el hibáit! A legjobb, ha folyadékforrásként rendszeresen tisztított vizet használunk. Bármilyen körülmények között ihat, még akkor is, ha nincs kedve inni. Szokás, hogy gyakran és keveset iszol. Kezdje egy pohár meleg vízzel azonnal reggel lefekvés után, majd igyon egy pohár étkezés között. Az elegendő folyadékbevitel indikátora a vizelet színe - ha gazdag sárga színű, akkor ez a folyadékbevitel hiányát jelzi, ezért növelni kell. Általában ajánlott fogyasztanikb. 2 liter folyadék naponta, és a forró évszakban akár 3 vagy akár 4 liter is!


2. Egyél gyakrabban


A helyes táplálkozás egyik titka gyakran aztöredékes étkezés kis adagokban, ez különösen igaz a gyomor-bélrendszeri betegségekben, például az epehólyag diszkinéziájában szenvedőkre. Töredékes táplálkozás esetén az epehólyag epéje nem halmozódik fel és fájdalmat okoz. A második plusz az, hogy az emésztőrendszert nem fogja elárasztani a nagy mennyiségű étel, ami enyhíti a puffadást és a gyomor nehézségeit. Ezenkívül nem lesz túl sok inzulin felszabadulás a vérbe, ami megakadályozza a zsír felhalmozódását.


3. Ne hagyja ki a reggelit


Sokan kihagyják a reggelit, helyettesítik azt egy csésze kávéval és egy sütivel. Erősen nem tanácsolom ezt.Először, az éhgyomorra érkező kávé káros, sokkal hasznosabb egy pohár meleg vizet inni.Másodszor, reggel energiát kell adnia az agyának és a testének, a szénhidrátos ételek különféle gabonafélék formájában a legjobban megbirkóznak ezzel.HarmadszorKutatások szerint azok, akik nem hagyják ki a reggelit, kevesebb hülyeséget fogyasztanak napközben, például sütiket, cukorkákat, süteményeket és gyorsételeket, és ez nem illik bele a jó táplálkozás, még kevésbé a fogyás fogalmába.

A teljes reggeli elengedhetetlen a fogyáshoz

4. Előnyben részesítse a természetes, friss ételeket


Határozottan ajánlom a kolbászok, a füstölt húsok, félkész termékek, konzervek feladását a természetes termékek, mint plhús,hal,madár,tojás,túró,tejéskülönféle gabonafélék. . . Kivételt képezhetnek olyan termékek, mint a füstölt csirkemell vagy a főtt sertéshús. Értse meg, hogy kolbász vásárlásakor valószínűleg rossz minőségű terméket kap, amely nem tartalmazza a megadott összetevőket. Sokkal hasznosabb (és olcsóbb! ) Megvenni egy darab húst. A fogyás során rendkívül fontos számolni a kalóriákat és a tápanyagokat, az alacsony minőségű termékekkel pedig kellemetlen helyzetbe kerülhet.


5. Egyél zöldséget és gyümölcsöt


A helyes és egészséges étrend szerves része a zöldségek és gyümölcsök jelenléte az étrendben. A zöldségek kívánatosak az ételekheznyersen vagy pároltan, így a tápanyagok nagy része megőrződik. A zöldségek kulcsszerepet játszanak a fogyásban. Ez egészen egyszerű - a zöldségek hozzájárulnak a jóllakottsághoz, és a diétás éhségérzet előbb-utóbb súlyosbodni fog. És a diéta, ahogyan mi értjük, a fogyás alapja. Ha gyomrát zöldségekkel tölti meg, tompíthatja az éhségérzetet, ezáltal megvédve magát az ellenőrizetlen étkezéstől. Ezenkívül a zöldségek és gyümölcsök rendkívül pozitív hatással vannak az emésztési folyamatra.Naponta legalább 400 g zöldséget és gyümölcsöt érdemes megenni. . .


6. Engedjen meg magának tiltott ételeket


Hogyan, kérdezed, végül is a fentiekben azt javasolták, hogy kizárják az ilyesmit? De a lényeg ez - még mindig nem éri meg teljesen kizárni az ilyen termékeket, mert a végén az ember elszabadulhat és felzabálhatja azt, amit sokáig tiltottak neki. Ennek megakadályozása érdekében teljesen elfogadható, ha egy-kéthetente egyszer valami finomat eszünk: csokit, süteményt, pizzát vagy valamilyen gyorséttermet. A legfontosabb, hogy ne feledje, hogy a mennyiségről van szó, ezért nem szabad túlfogyasztania az ilyen termékeket. Ezt a technikát csalásnak nevezik, és a fogyókúrázók pszichéjének kirakására szolgál. A jó hangulat pedig a minőségi fogyás kulcsa.


7. Helyesen készítse el az ételt


Bármely, még a leghasznosabb és legkiválóbb termék is, méreggé változtatható, egyszerűen nem megfelelő előkészítéssel. Előnyben kell részesítenioltásfőzésegy párnakvagysütés. . . Ha nagyon meg akarjuk sütni, akkor jobb olívaolajban és teflonnal bevont serpenyőben főzni. A grillezés jó választás.


8. Egyél 18 óra után


Abszolút tévhit, hogy 18: 00 után enni káros, és ez súlygyarapodáshoz vezet. Ehet csak a nap bármely szakábanaz utolsó étkezésnek 1-2 órával lefekvés előtt kell lennie. . . A túlevés súlyfelesleghez vezet, nem számít, 18: 00 előtt vagy után. Csak a napi elfogyasztott kalóriák száma fontos. Ha fogyni akar, akkor több energiát kell elköltenie, mint amennyit kap. Ez az elfogyasztott ételek mennyiségének csökkentésével és a fizikai aktivitás növelésével érhető el.


9. Tartalmazza a leveseket az étrendbe


A folyékony vagy zúzott ételek emészthetőbbek, mint a kemény és durva ételek. A levesek tökéletesen kiegészítik az egészséges étrendet. Használhatja őket első fogásként, a főétel előtt elfogyasztva, vagy külön ételként pürealeves készítéséhez.

A leves ideális étel a fogyás megfelelő táplálkozásához

10. Fogyasszon nyugodt és kellemes környezetben.


Nem egyszer figyeltek fel arra, hogy ha az ember pozitívan viszonyul az étkezéshez, lassan és nyugodt légkörben veszi fel, akkor az ilyen étel jobban felszívódik, és nem okoz kellemetlenséget. Éppen ellenkezőleg, az útközben elfogyasztott vagy rosszkedvű ételek a gyomor-bél rendellenességeit okozhatják. Érdemes megemlíteni azt is, hogy az étel ne legyen túl meleg vagy hideg, ez ronthatja felszívódását. Az emésztőszervek és az idegrendszer szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ezért mindig próbáljon nyugodt állapotban enni.


11. Ne egyél túl


A túlfogyasztás a gyönyörű alak legfőbb ellensége. Hogyan lehet meghatározni, mikor kell enni eleget? Nem szabad elfelejteni, hogy a jóllakottság érzése csak akkor jön létre20-30 perc alattevés után, és eddig a pontig sokat ehet, nem sejtve, hogy már túllépte az optimálist. Ezért legyetek résen, enyhe éhségérzettel keljetek fel az asztaltól, abszolút nem érdemes túl sokat enni.